DIGIKAM 5.5 missing geolocation in R9

Ответить
lechuale
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 29 сен 2016, 20:38
Operating system: Rosa Fresh R8

DIGIKAM 5.5 missing geolocation in R9

Сообщение lechuale » 20 апр 2017, 13:31

Hi,
I've installed version digikam 5.5 from official repo (yandex) and everything went smooth and works but
there is no map on the right panel, no geolocation options via ITEM
i've searched internet: kipi-plugin-gpsssync went to core which have to be build against marble (installed ver 16.12)
now i don't know to do maybe this version from rosa is WITHOUT geolocation support?

lechuale
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 29 сен 2016, 20:38
Operating system: Rosa Fresh R8

Re: DIGIKAM 5.5 missing geolocation in R9

Сообщение lechuale » 26 апр 2017, 12:54

no help ?

Аватара пользователя
Pulfer
Сообщения: 3358
Зарегистрирован: 15 фев 2012, 00:57
Operating system: ROSA Desktop Fresh 2016.1 i586
Откуда: Vladivostok, Russia

Re: DIGIKAM 5.5 missing geolocation in R9

Сообщение Pulfer » 26 апр 2017, 16:34

Hi! Indeed, digiKam was built without geolocation support.

Код: Выделить всё

--  libmarble found.......................... NO  (optional)
--  digiKam will be compiled without geolocation maps support.
--  Please install the libmarble (version >= 0.22.0) development package.
Just to make it less "heavy" package. But if you need such support, I'll enable it for next digiKam update.
Intel Core i7-6700 / 8 Gb RAM / GeForce GTX 750 Ti / Rosa 2016.1 i586

lechuale
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 29 сен 2016, 20:38
Operating system: Rosa Fresh R8

Re: DIGIKAM 5.5 missing geolocation in R9

Сообщение lechuale » 26 апр 2017, 16:40

I use digikam mainly as pictures database, search by date, place etc and put manually geolocation data (my camera has no gps).
Do IT would be great if this feature would be back

manturbo
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 25 дек 2012, 15:37
Operating system: ROSA Desktop Fresh 2012

Re: DIGIKAM 5.5 missing geolocation in R9

Сообщение manturbo » 11 мар 2018, 10:01

It is possible to install the geolocation package without Your update?

Ответить