Kostka pulpitu w KDE.

ROSA Linux - forum społeczności polskojęzycznej. Wszyscy zainteresowani i przyjaciele ROSA Desktop są mile widziani. Pytaj, wspieraj, zgłaszaj problemy i zapotrzebowania na pakiety oprogramowania. W miarę możliwości znajdziesz tutaj wsparcie w rozwiązaniu problemów technicznych z instalacją oraz użytkowaniem tej przyjaznej dla nowicjuszy dystrybucji Linuksa.
Ответить
GLwolf
Сообщения: 68
Зарегистрирован: 15 авг 2013, 14:58
Operating system: ROSA Desktop Fresh R11 for x64
Откуда: Poland

Kostka pulpitu w KDE.

Сообщение GLwolf » 08 ноя 2015, 21:00

Witam

mam taki dziwny problem. Po "którejś" aktualizacji mam problem z kostka pulpitu. Nie wyświetla się. Ustawienia mam takie jak na zrzucie.


Изображение

Naciskając klawisz shift+F11 nie ma żadnego efektu. Cylinder też nie działa. Zaciekawiło mnie to bo do tej pory to działało poprawnie. Kombinowałem na różne sposoby i nie da się tego uruchomić. Może macie jakieś pomysły co może być nie tak.
Linux Blaszak 5.4.40-generic-1rosa-x86_64 #1 SMP PREEMPT Sun May 10 18:31:08 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

GLwolf
Сообщения: 68
Зарегистрирован: 15 авг 2013, 14:58
Operating system: ROSA Desktop Fresh R11 for x64
Откуда: Poland

Re: Kostka pulpitu w KDE.

Сообщение GLwolf » 08 ноя 2015, 21:31

Ok nie widzę edycji. Znalazłem. Jakimś cudem miałem ustawioną ilość pulpitów na 1. Nie wiem jakim cudem to się przestawiło.
Linux Blaszak 5.4.40-generic-1rosa-x86_64 #1 SMP PREEMPT Sun May 10 18:31:08 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Dharman
Сообщения: 71
Зарегистрирован: 11 июн 2013, 11:59
Operating system: Rosa desktop.Fresh r10 KDE, Plasma, x64

Re: Kostka pulpitu w KDE.

Сообщение Dharman » 17 ноя 2015, 16:19

Też raz tak miałem, bo wyczyściłem katalog .kde z poprzednich ustawień, żeby go po licznych aktualizacjach odświeżyć... trochę nerwów zeszło! ;-)

Ответить